მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
წალენჯიხის მუნიციპალიტეტის საჩინოს თემის N2 საჯარო სკოლაში პედაგოგები მოსწავლეთა ცოდნის გაღრმავებასა და შემოქმედებითი უნარების განვითარებაზე აქტიურად ზრუნავენ.
ამჯერად, სკოლაში, საგაკვეთილო პროცესში სამეცნიერო მეთოდი გამოიყენეს. ჩატარდა კვლევა - „შაქრის გაზომვა ხილსა და ბოსტნეულში“.
მოზამზადებელი სამუშაო ხილის და ბოსტნეულის ერთეულების შეგროვებასა და გარეცხვას მოიცავდა. მოსწავლეები აქტივობაში დიდი მონდომებით, ინტერესითა და ხალისით ჩაერთნენ.
გაიმართა შემდეგი ეტაპები:
დაკვირვება
აღწერა
დასკვნა და ჰიპოთეზასთან შედარება
„ყველა ხილი და ბოსტნეული შეიცავს შაქარს. შაქრის რაოდენობა სხვადასხვა ნაყოფში განსხვავდება. შაქრის რაოდენობის დასადგენად ხილისა და ბოსტნეულის თითოეულ სახეობაში გადავწყვიტეთ ჩავატაროთ კვლევა და გავზომოთ მისი შემადგენლობა სპეციალური აპარატით – სპირტომეტრით“,- ვკითხულობთ სკოლის მიერ გავრცელებულ ინფორმაციაში.
იხილეთ ფოტოები: