მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაული ახლოვდება და ასეთ დროს, სადღესასწაულო ტკბილეულის საკითხიც აქტუალური ხდება. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც საქმე ბავშვების ჯანმრთელობას ეხება.
როგორ უნდა შევარჩიოთ პასკა და ზოგადად სადღესასწაულო ტკბილეული, ისე, რომ ნაკლებად მავნებელი იყოს პატარების ჯანმრთელობისთვის; გთავაზობთ რამდენიმე რჩევას:
მაგალითად, ნატურალური სააღდგომო პასკის შემადგენლობაშია ფქვილი, კარაქი, რძე, კვერცხი, შაქარი, საფუარი, ქიშმიში, დაშაქრული ხილი და დაჭრილი თხილიც კი, ამიტომ მნიშვნელოვანია, ტკბილეულის ინგრედიენტები სხვა დანამატებს არ შეიცავდეს, მთავარი კი ისაა, რომ არ უნდა შედიოდეს შემდეგი საკვები დანამატები: ფოსფატები, სორბიტოლი, ეთილის სპირტი და პროპილენგლიკოლი.
20 კითხვის შედეგად კი გამარჯვებულებიც გამოვლინდნენ
„თუკი აბიტურიენტები განაცხადს/დოკუმენტს არ წარმოადგენენ შესაბამის ვადებში, ისინი ვერ მიიღებენ მონაწილეობას ერთიან ეროვნულ გამოცდებში“
„ჩვენ ალბათ ვერ ვხვდებით, რომ უკვე მომავლის სკოლაში ვართ...“
აქტივობას ხელმძღვანელობდა პედაგოგი - ნატო ნანავა
„ვცდილობთ, სასკოლო აქტივობები ისე დავგეგმოთ, დროის გამოწვევებსაც ვუპასუხოთ, ბავშვებიც არ გადავღალოთ“...