მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |
მეცნიერების დასკვნით, შოკოლადზე თეთრი ფერის ნადები სრულიად უვნებელია ადამიანის ჯანმრთელობისთვის და არავითარ გავლენას არ ახდენს გემოვნურ თვისებებზე.
ეს ნადები დაკავშირებულია ცხიმთან (მაგ. კაკაოს ცხიმი), რაც შოკოლადის ფილის ზედაპირზე გამოდის და კრისტალდება.
ამერიკელმა ქიმიკოსებმა ვიდეოზე ასახეს თეთრის ნადების ფორმირების პროცესი. პროცესის დასაჩქარებლად, მათ შოკოლადის მთავარი ინგრედიენტები (კაკაო, შაქარი, მშრალი რძე, კაკაოს ზეთი) ამოიღეს და შეისწავლეს მისი კრისტალური სტრუქტურა რენტგენის სხივების დახმარებით. შემდეგ დაამატეს მზესუმზირის ზეთი. ცხიმმა სწრაფად დაიწყო შოკოლადში მიკროფორებს შორის გადაადგილება (კაპილარობის ეფექტის ძალით).
მეცნიერები მივიდნენ დასკვნამდე, რომ თეთრი ნადების წარმოქმნის თავიდან აცილების საუკეთესო საშუალებაა შოკოლადის ფოროვანობის შემცირება. ამას გარდა, შოკოლადი უნდა ინახებოდეს განსაზღვრულ პირობებში, გრილ ადგილას, 18°C ტემპერატურაზე.
მათემატიკის ოლიმპიადა დაიწყო - „ეტალონის“ საგნობრივი ჩემპიონატი გრძელდება
2-3 ივნისი ლოგიკური აზროვნებისა და ზოგადი განათლების ოლიმპიადის დღეებია - „ეტალონის“ საგაზაფხულო ჩემპიონატი გრძელდება
ელექტრონულ ჟურნალის ცვლილებებთან დაკავშირებით შეხვედრები ჩატარდება - რესურსცენტრებისა და სკოლის ადმინისტრაციისთვის რეგისტრაცია 8 სექტემბერს სრულდება
„ჩვენს სკოლაში ვმუშაობთ ყველა ერთად და ვცდილობთ, საინტერესო გარემოს შექმნას“...
„მასწავლებელს უნდა ახსოვდეს, რომ ის არა მხოლოდ ცოდნის გადამცემი, არამედ გზამკვლევი და მხარდამჭერია მოსწავლისათვის“...
„არ შეგეშინდეთ შეცდომების“ - ახალბედა პედაგოგებს შუამთას საჯარო სკოლის ხელმძღვანელი, თეონა მეფარიშვილი მიმართავს
„ეს შედეგი კიდევ ერთხელ ადასტურებს, რომ შრომა, ცოდნის სიყვარული და მიზნისკენ სვლა ყოველთვის გამოიღებს ნაყოფს“
რა ცოდნა და უნარები მოეთხოვებათ მასწავლებლებს - პედაგოგიური განათლება სხვადასხვა ქვეყანაში
სწავლების უჩვეულო მეთოდები - როგორ აქციოთ გაკვეთილი სახალისოდ, გაზარდოთ მოსწავლეთა ჩართულობა და ინტერესი