თუ თქვენ შვილს ბროკოლს ამ წესით უმზადებთ, სასწრაფოდ შეცვალეთ
25-04-2018
დაკოპირებულია
-
+
ბროკოლი - ბოსტნეული, რომელსაც უამრავ ვიტამინთან ერთად (მაგალითად, B6, B12, C), კიბოს საწინააღმდეგო თვისებებიც გააჩნია.
თუმცა ამ თვისებების შესანარჩუნებლად, აუცილებელია მისი მომზადების წესები ზედმიწევნით დავიცვათ.
თუ ბროკოლს დიდხანს მოხარშავთ, მაშინ ბოსტნეული სასარგებლო თვისებებს დაკარგავს.
ექსპერტების თქმით, ვიტამინებისა და სასარგებლო თვისებების შესანარჩუნებლად არსებობს ორი მარტივი გზა: ყველაზე მარტივი მიკროტალღური ღუმელის გამოყენებაა. დაჭერით ბორკოლი პატარა ნაჭრებად, დაასხით ერთი სუფრის კოვზი წყალი, დააფარეთ თავსახური და შედგით ბროკოლი მიკროტალღურ ღუმელში.
თუ მიკროტალუღური ღუმელი არ გაქვთ, მაშინ მოამზადეთ ბროკოლი ორთქლზე.
ამ ორი მარტივი წესით მომზადებული ბროკოლი სასარგებლო თვისებებს შეინარჩუნებს.
მიადევნეთ თვალი Etaloni.ge-ს რჩევებს და მეგობრებსაც გაუზიარეთ.