| მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |

საბავშვო ბაღები „ადრეული და სკოლამდელი აღზრდისა და განათლების დაწესებულებებში კვების ორგანიზებისა და რაციონის კვებითი ღირებულების, მთვრობის მიერ დამტკიცებული ნორმებით ხელმძღვანელობენ.
ოფიციალურ დოკუმენტში დეტალურადაა გაწერილი ის მთავარი კრიტერიუმები, რისგანაც უნდა შედგებოდეს აღსაზრდელების რაციონი.
მაგალითად საუზმეზე სავალდებულოა იყოს მარცვლოვანი კულტურები (შვრია, ბრინჯი...), ასევე რძის ნაწარმი, სასმელი (ჩაი, რძე...), არასავალდებულოა ტკბილი (ჯემი, ხილი), ცილოვანი პროდუქტი (ხაჭო, ყველი...).
რაც შეეხება სადილს, სავადლებულოა, პირველი კერძი, ძირითდი კერძი, გარნირი, დესერტი, სასმელი, მარცვლეული;
სამხარზე აღსარდელებმა უნდა მიირთვან მარცვლოვანი პროდუქტი, რძის ნაწარმი ხილი, სასმელი.
შემოდგომის სეზონზე 4 საგანში ჩატარდა და მასში II-XII კლასის მოსწავლეებმა მიიღეს მონაწილეობა მთელი საქართვლოდან
„მასწავლებელთა პრემიები სამინისტროდან არ მოდის... მიმართეთ რესურსცენტრს“ - ოფიციალური განმარტება ფულად ჯილდოსთან დაკავშირებით
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს მუხროვანის საჯარო სკოლის დირექტორი სვეტლანა სუხორუკოვა პასუხობს
ღონისძიების ერთ-ერთი ყველაზე ემოციური მომენტი თოვლის ბაბუის გამოჩენა გახდა
მოსწავლეებმა წელიწადის ოთხი დრო - გაზაფხული, ზაფხული, შემოდგომა და ზამთარი - სპექტაკლის სახით წარმოადგინეს
მთავარია, წერილების გახსნის პროცესი იყოს ემოციურად დადებითი და ინსპირაციული, რაც ბავშვებს უკეთ გაახსენებს საკუთარი მიზნების მნიშვნელობას