| მთავარი | სიახლეები | სკოლები | სამასწავლებლო | უნივერსიტეტები | სკოლამდელები - skolamdelebi.ge | მსოფლიო | სხვა სიახლეები |

საბავშვო ბაღები „ადრეული და სკოლამდელი აღზრდისა და განათლების დაწესებულებებში კვების ორგანიზებისა და რაციონის კვებითი ღირებულების, მთვრობის მიერ დამტკიცებული ნორმებით ხელმძღვანელობენ.
ოფიციალურ დოკუმენტში დეტალურადაა გაწერილი ის მთავარი კრიტერიუმები, რისგანაც უნდა შედგებოდეს აღსაზრდელების რაციონი.
მაგალითად საუზმეზე სავალდებულოა იყოს მარცვლოვანი კულტურები (შვრია, ბრინჯი...), ასევე რძის ნაწარმი, სასმელი (ჩაი, რძე...), არასავალდებულოა ტკბილი (ჯემი, ხილი), ცილოვანი პროდუქტი (ხაჭო, ყველი...).
რაც შეეხება სადილს, სავადლებულოა, პირველი კერძი, ძირითდი კერძი, გარნირი, დესერტი, სასმელი, მარცვლეული;
სამხარზე აღსარდელებმა უნდა მიირთვან მარცვლოვანი პროდუქტი, რძის ნაწარმი ხილი, სასმელი.
შემოდგომის სეზონზე 4 საგანში ჩატარდა და მასში II-XII კლასის მოსწავლეებმა მიიღეს მონაწილეობა მთელი საქართვლოდან
„საკვებს აღენიშნებოდა მძაფრი, უსიამოვნო სუნი... გამოვლინდა კრიტიკული შეუსაბამობა“
„შევიმუშაოთ აღმზრდელ-პედაგოგთა პროფესიული სქემა და საბოლოოდ ამ ადამიანებს დავარქვათ „პედაგოგები“ - ისინი ამ სტატუსს იმსახურებენ“...
etaloni.ge-ს ბლიც-კითხვებს მუხროვანის საჯარო სკოლის დირექტორი სვეტლანა სუხორუკოვა პასუხობს
პროექტის ფარგლებში მოსწავლეებმა იმუშავეს სხვადასხვა აქტივობაზე
შემოდგომის სეზონზე 4 საგანში ჩატარდა და მასში II-XII კლასის მოსწავლეებმა მიიღეს მონაწილეობა მთელი საქართვლოდან