სიახლეები
რჩევები

კერძი, რომელიც გაზაფხულს ყველაზე მეტად უხდება
10-05-2018
-
+


არის კერძები, რომლებიც გაზაფხულს ყველაზე მეტად უხდება. ერთერთი ასეთია - ჩაქაფული. 

გთავაზობთ მისი მომზადების წესს. 



საჭირო მასალა:


ბატკნის ხორცი - 2 კგ
ხახვი - 1 თავი
თეთრი ღვინო - 500 მლ
ქინძი - 4 კონა
ოხრახუში - 4 კონა
ტარხუნა - 6 კონა
მწვანე ხახვი - 4 კონა
ძმარი - 1 ს/კ
მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
ტყემალი - 1 ჭიქა

მომზადება:

მწვანილი კარგად გავრეცხოთ, გავარჩიოთ და დავჭრათ. ერთი თავი ხახვი დავჭრათ მრგვალად. 
ტარხუნას მოვაცალოთ ღეროები, დავტოვოთ მხოლოდ ფოთლები.

ჩაქაფულისთვის საჭიროა ბატკნის უკანა ნაწილის ნაჭერი. ხორცი გავრეცხოთ და დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად.

ხორცს მოვაცალოთ ქონი, დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და ჩავყაროთ ქვაბში. შევბრაწოთ სანამ ქონი არ გადნება. შებრაწული ქონის ნაჭრები ამოვიღოთ და გამდნარ ქონში ჩავყაროთ ხორცი. 
15 წუთის შემდეგ ჩავყაროთ დაჭრილი 1 თავი ხახვი. ჩავშუშოთ სანამ სითხე არ აორთქლდება.

როგორც კი სითხე აორთქლდება, ქვაბში ჩავასხათ ღვინო და გავაგრძელოთ ხარშვა. 
თანდათან დავამატოთ მწვანილი, ჩავყაროთ ტყემალი და გავაგრძელოთ ხარშვა დაბალ ცეცხლზე.

ვხარშოთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ მწვანილი არ დარბილდება და გამუქდება. დავაყაროთ მარილი, წიწაკა  და ძმარი გემოვნებით.

კომენტარები


სიახლეები

გარემოს დაცვის სამინისტრო ახალი კვლევის შედეგებზე საუბრობს


სკოლები
მოსწავლეებმა თემატური ლექსები წაიკითხეს და სიმღერები შეასრულეს
პროექტის ფარგლებში მოსწავლეები გაეცნენ და მოიძიეს ძველი საზომი ერთეულები
სკოლის აღსაზრდელებმა ლექსები წაიკითხეს და მუსიკალური ნომრები შეასრულეს
საინტერესო
გამოცდებისთვის უჩვეულო გარემოა, დღეს საკუთარ შესაძლებლობებს
დეპუტატი ენძელა მაჭავარიანი სოციალურ ქსელში თავისი ბავშვობის ფოტოს აქვეყნებს
ეტალონი
„ინტელექტ-ჩემპიონატისთვის აუცილებელია სატელევიზიო სივრცე“
„სიღნაღის ეტალონმა მოსწავლემ“ „ეტალონის“ ფინალურ ღონისძიებაზე 76 მოსწავლეს
სიახლეები