სიახლეები
ყველაზე პოპულარული
რჩევები

კერძი, რომელიც გაზაფხულს ყველაზე მეტად უხდება
10-05-2018
-
+


არის კერძები, რომლებიც გაზაფხულს ყველაზე მეტად უხდება. ერთერთი ასეთია - ჩაქაფული. 

გთავაზობთ მისი მომზადების წესს. 



საჭირო მასალა:


ბატკნის ხორცი - 2 კგ
ხახვი - 1 თავი
თეთრი ღვინო - 500 მლ
ქინძი - 4 კონა
ოხრახუში - 4 კონა
ტარხუნა - 6 კონა
მწვანე ხახვი - 4 კონა
ძმარი - 1 ს/კ
მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
ტყემალი - 1 ჭიქა

მომზადება:

მწვანილი კარგად გავრეცხოთ, გავარჩიოთ და დავჭრათ. ერთი თავი ხახვი დავჭრათ მრგვალად. 
ტარხუნას მოვაცალოთ ღეროები, დავტოვოთ მხოლოდ ფოთლები.

ჩაქაფულისთვის საჭიროა ბატკნის უკანა ნაწილის ნაჭერი. ხორცი გავრეცხოთ და დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად.

ხორცს მოვაცალოთ ქონი, დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და ჩავყაროთ ქვაბში. შევბრაწოთ სანამ ქონი არ გადნება. შებრაწული ქონის ნაჭრები ამოვიღოთ და გამდნარ ქონში ჩავყაროთ ხორცი. 
15 წუთის შემდეგ ჩავყაროთ დაჭრილი 1 თავი ხახვი. ჩავშუშოთ სანამ სითხე არ აორთქლდება.

როგორც კი სითხე აორთქლდება, ქვაბში ჩავასხათ ღვინო და გავაგრძელოთ ხარშვა. 
თანდათან დავამატოთ მწვანილი, ჩავყაროთ ტყემალი და გავაგრძელოთ ხარშვა დაბალ ცეცხლზე.

ვხარშოთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ მწვანილი არ დარბილდება და გამუქდება. დავაყაროთ მარილი, წიწაკა  და ძმარი გემოვნებით.

კომენტარები


სკოლები

მოსწავლეებმა წარმოადგინეს ამონარიდები სხვადასხვა ავტორის შემოქმედებიდან 

აღნიშნული პროექტის მიზანი გახლდათ დევნილი და ადგილობრივი მოსახლეობის ინტეგრირება

სიახლეები

თქვენი საყვარელი საბავშვო ბაღი ავთანდილის პირველ ნომერში დაიდებს ბინას

საინტერესო

გთავაზობთ მწერლის 15 გამორჩეულ ციტატას სხვადასხვა ნაწარმოებებიდან


პედაგოგი უმნიშვნელოვანეს როლს ასრულებს მოსწავლის პიროვნებად ჩამოყალიბებაში

ჯილდოს საუკეთესო ათეულშია ქართველი მასწავლებელი, ლადო აფხაზავა, რომელიც 24 მარტს გრანდიოზულ ფინალში მიიღებს მონაწილეობას 

ეტალონი

ღონისძიების მონაწილეები I ეტაპის სპეციალური ტესტირების შედეგად შეირჩნენ.


ვანის რესურსცენტრში ინოვაციური საგანმანათლებლო პორტალის პრეზენტაცია გაიმართა

დღეს „ვანის ეტალონი მოსწავლე“ გამოვლინდება

ჭიათურის მუნიციპალიტეტში „ეტალონის“ შიდასასკოლო ტესტირების I ეტაპი ჩატარდა

საზოგადოება